PROCESIUNE ÎNCHINATĂ MAICII DOMNULUI

O procesiune religioasă impresionantă va avea loc pe străzile din Rm Sărat, în ajunul sărbatorii Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea municipiului.

Evenimentul va începe la ora 17.00, la biserica ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului, din zona Pieței. După săvărșirea slujbei închinate Sfintei Maria, începând cu ora 20.00, credincioșii din Rm Sărat, dar și cei aflați în trecere prin oraș sunt invitați să participe la procesiunea religioasă, cu epitaful Maicii Domnului.

Credincioșii alături de preoți vor merge pe un traseu bine stabilit ce va cuprinde străzile Pieței, bdul Digului, Mihai Eminescu, rondul Centrului Cultural Florica Cristoforeanu, zona Primariei, Catedrală, străzile Pricipele Ferdinand, Primaverii, Victoriei cu revenire la Biserica Adormirea Maicii Domnului. La procesiunea religioasă va participa și Înalt Prea Sfințitul Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Pentru o mai bună desfășurare a procesiunii religioase pe tot traseul polițiști locali vor asigura ordinea și liniștea publică.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are o importanță deosebită pentru toți creștinii ortodocși şi este celebrată cu mare fast în multe localitaţi din ţară.

Related posts